Juniocola

Alla inlägg under september 2008

Av Löfgren - 11 september 2008 22:05
Idag har Cola varit på sin första jakt. Hon började med att dra i kopplet som en tok så jag bestämde mig för att hundarna skulle gå bakom mig istället. Det funkade överraskande bra. Dom gick lugnt nästan hela tiden och dom gånger som hon försökte springa förbi mig motade jag bara tillbaka henne.

Cola reagerade lite på det första skottet (vem gjorde inte det!?), men på senare skott så reagerade hon inte alls.

Den utmärkte skytten Jens från Nyhammar sköt en Järpe som Cola fick gå fram till. Först morrade hon åt fågeln och närmade sig den försiktigt. Sen plockade hon upp den och fick bära den en liten bit.

 


 Cola bär varmvilt.

Sen var det dax för fika paus. Jag band upp hundarna vid ett varsit träd. Cola var relativt lugn.

 Cola vill iväg igen.

Juni trivs i skogen.

Massäcken smakar aldrig så gott som i skogen.

På väg hem efter lyckad jakt. Tack Jens för jakten idag och för fåglarna vi fick. Vi återkommer imorgon om hur den smakade.


/P

Av Löfgren - 11 september 2008 19:27

Hi, Hi det funka!! Har testat mms blogga.o jag klarade det. FRÄÄNT!

Alltså, jag fick mms från skogen, där P,ungar o hundar är. Det ser ut som om de lyckats panga en stackars fågel..kul o spännande för barnen dock..o Cola såklart!!

P får väl skriva mer när han kommer hem.Men nu vet jag att detta funkade också:-)

Av Löfgren - 11 september 2008 16:38

Idag tog jag (L) en promenad utefter Dalälven. Vi har ett naturreservat där och det är så vackert.Faktiskt så hade det börjat komma röda löv på några träd.

Det finns en hängbro efter stigen. För några veckor sedan så trippade Cola över utan att visa någon som helst rädsla. Men idag var hon lite mer bekymrad. Det brakar och knakar ganska rejält i den och hon var inte riktigt säker på om den skulle hålla ;-)

Tur att storasyster Juni var med och visade att det inte är något att oja sig för.

 


 Vi gick fram och tillbaka några gånger och tillslut så var det inget konstigt längre.

Vi tog en vilopaus på andra sidan

sedan övade vi lite att hoppa upp på bänkar!!?


 

sedan kollade vi på änder..

Ja, det var den promenaden det. Cola trött och nöjd när hon kom hem. Passade på att gosa med Juni ett tag, utan att lillflatten kom och trängde sig emellan ;-)


Nu har Patrik åkt till Nyhammar .Han tog med sig Småkillarna och hundarna. De ska gå på Jakt tillsammans med barnens idol .:JENS!

Han är jägare och skulle ta med dem och visa hur det går till!

Få se om de får vara med om något spännande. Men de har laddat med picknick innehållande bla.annat kanelbullar, så det blir nog mysigt.

Jag är livrädd att han lyckas skjuta något gulligt litet försvarslöst djur, så jag stannar hemma istället!


Han tog med sig kamera..få se om han hinner knäppa några kort.

kram L

Av Löfgren - 11 september 2008 06:43

Igår kväll var vi på fotboll.2 timmar varja ons har de små träning. En timme var. Så..då står man där och beundrar..varje onsdag. Det var ju härligt i sommras..men nu!? Flera gånger i rad nu har det regnt/duggat/blåst/varit iskallt!!

Men det är endå värt varenda sekund man står där för killarna har såå kul.

 Å..det blir MÅÅÅL!!


Även hundarna får sig en rejäl utestund. De älskar att vara där bland alla barn och vuxna som kommer och tittar och klappar . Det borde inte vara så många gånger kvar i år...

 Fina damerna på fotboll.


 


 


/L

Av Löfgren - 10 september 2008 12:19

Hittade en länk på en kompis sida (tack kattis!). Den var riktigt kul. Man kan ladda in kort på sig själv och se hur man skulle sett ut från 50-talet och fram.

Passade mig bra som idag har en luugn dag. Skönt att få en sådan ibland speciellt nu efter en tid när allt gått iett.

Här är länk till sidan.

http://www.yearbookyourself.com/


Den här skulle jag vart gift med  -Pake a la 1974...NICE!!
 


och så här söt skulle jag ha varit-Lotta a la 1972 

 


 En son Gustav -1984 hi, hi undra om han blir sur när han ser detta... 

 Alfred a la 1968..han ser liite bekymrad ut tycker jag ;-)Eller kanske försöker han bara se cool utosså lilla Ludde årsmodell 1982..oj då, han vart lite..annorlunda..

Vilket gäng va!? Familjen Löfgren..

/L

Av Löfgren - 10 september 2008 09:30

Oj, jag tycker Cola växer lite här och där hela tiden. Just nu ser det ut som hon växer mest på höjden. Hon ser väldigt gänglig ut.

Det går så fort.Jag tycker att om jag jobbar ett dyng så har hon blivit större .

Hon har fått så stora härliga tassar också. Igår när jag klippte klorna så kändes det nästan konstigt..Var tog lilla Cola vägen liksom.


 

Det är ju lite konstigt. Jag längtade såå tills jag  fick min valp och hon är ju verkligen söt .Och hon luktar såå gott.Ja helt enkelt såklart bästa valpen i världen...

 Men så fort hon kom innanför dörren, så ville jag att hon ska bli stor. Så att hon är rumsren, man kan gå på långpromenader..och hon kommer att förstå vad man ber henne om.

MEN, jag vet att man ska njuta av valpstadiet också. När de väl blir stora har jag förträngt allt jobbigt och blir såå sentimental när jag tänker på det.

Då är allt minsann bara gullegull;-)

Att man ALDRIG kan vara nöjd!!

Å andra sidan så är de ju faktiskt vuxna merparten av sitt liv..så jag ska försöka njuta av nuet;-)

Kram L

Av Löfgren - 10 september 2008 08:46

Yappiiii. Nu har Cola faktiskt sovit gott i 2 nätter. Hon börjar nog bli stor..jag hoppas det håller i sig.Idag vaknade hon inte förren Patriks klocka ringde 6. 30. Det är ju jätteskönt om hon börjar sova när vi sover. Känns ju inte direkt härligt att gå upp FÖRE 06.00 VARJE morgon..


Så här ser det ut hemma typ efter 30 minuter efter hon har fått upp en..och då är det ju oftast ingen ide att gå och lägga sig , då man snart ska upp.

Men hon myser även på dagarna..börjar kunna kelas utan att hon ska börja busa och bita i en..Fast man får passa på när hon är trött, för annars så har hon liksom inte tid...

Hon håller på att tappa sina tänder, så hon är lite rastlös och tuggig för tillfället./L


Av Löfgren - 9 september 2008 18:28


Fast inte skulle jag vilja äta upp dem...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se