Juniocola

Alla inlägg under september 2008

Av Löfgren - 7 september 2008 19:32

Idag efter tävlingen så åkte vi hem och fixade till oss. Sedan var det kalas för hela slanten.

Ludvig var på 5 års kalas hos en kompis.De hade fått tårta med Phus tiger på..så Ludde var mycket nöjd och glad när han kom hem.

Alfred fyller 7 år på tisdag. Hade hyrt fritidsgården med några vänner och bjöd hela klassen. De var jätteroligt och gissa om det vart många presenter!!

Nu på kvällen har jag hjälpt Alfred att bygga ihop en legogubbe(monster), som han fick idag..och jag måste erkänna _Jag fick pressa  min hjärnverksamhet till det yttersta ;-)

 Glad Alfred har kalas.

Måste visa vilket tjusigt pris Juni fick.Ett stort, tungt,fint ..ägg!.?.

Hon vann faktiskt hela klassen!!

 

Man måste väl inte tala om att Juni var ensam i klass 3...eller??

 Jo kanske man ska det...

Kram L

Av Löfgren - 7 september 2008 15:00

Det räckte inte ända fram. Det blev 243 poäng och ett andra pris.


Sittande i grupp      10

Platsliggande           10

Fritt följ vid sidan     9

Sättande                   0   nej, nej, nej.....jag brukar alltid förbereda Juni på det här momentet......men nu hjärnsläpp. Hon lade sig.

Inkallande med ställ o lägg   10

Rutan                       7   Svansen utanför + sprang typ slalom dit.

Apportering + hopp över hinder   9

Apportering metall   7    Släpper den men tar upp direkt.

Vittringen                8    Släpper den också men tar upp direkt

Fjärrdirigeringen      6,5   Jobbigt tycker Juni som behöver DK.


Jag är nöjd med Junis insats....det märks att vi behöver tävlingsträna mycket mer. Nu laddar vi om så får vi se när nästa tävling blir. Antingen blir det ett till försök i år eller så väntar vi till i vår./P

Av Löfgren - 7 september 2008 05:35


JAG ÄR TRÖÖTT !! 05.20 vaknar hon idag igen.Cola Helvild.pigg.Hungrig.Kissnödig..jaa, allt !!

Går jag upp på övervåningen, så piper hon eller försöker  busa med trötta Juni.

Det är bara attsläppa ut henne, koka sitt kaffe och ge henne mat. Vid 06.00 somnar hon igen, då är hon nöjd!! Då är det ju dock oftast försent för en annan att gå och lägga sig igen!

 

Igår var vi på Salut.Det hade regnat hela em. Ihållande regn, som det heter..Men, lagom till Salut började så vart det iallafall uppehåll..om man bortser från lite duggregn. Det var uppträdanden och musik. Fint, men vi var inte hemma förren 22.00, så Ludde o Affe drasade i säng och somnade på en gång. Jag måste tyvärr väcka dem vid 07.00, för vi ska skjutsa Patrik och Juni till Falun ju.Hmm, det SPÖREGNAR ute. ..vet faktiskt inte om det enns är värt att tävla då! Får man ta med sig filt och paraply till platsliggningen???He,He det skulle se ut det...

Juni blir stel och visar med hela kroppen att hon avskyr  när det blir blött och kallt. Hon kan ju knappt gå på promenad, fast det är ju värst med sitt och ligg. Det e då man ser den lilla papillonen i henne..Ja,ja..det kanske slutar regna snart  *don`t think so*...!!!


 

Till och med Cola har fått nog av regnet och vill IN!

Som synes behöver fönstret putsas.Det är Cola som kikar i det och gör nos och tassavtryck några ggr om dagen.

/ LAv Löfgren - 6 september 2008 13:47

Idag har Alfred spelat Cup. Han mådde inte så bra..snuvig och frös. Spelade bara 1a matchen, sedan åkte vi hem och mös i soffan istället. Han måste ju vara pigg tills imorgon!

Det andra laget vann, men alla fick medalj och varm korv med bröd. Det var såå rått och kallt idag. Juni frös och fick tillslut lägga sig i bilen.. 

Alfred fick en fin medalj idag

 

Till och med en liten flattevalp kan frysa i det våta gräset. Skönt att matte hade en stol med sig

/L

Av Löfgren - 5 september 2008 17:26

lugn dag..måste vila upp oss inför helgen.

Passade på att ta en skön eftermiddagspromenad när solen behagade stråla ett tag.

 

Nästan för soligt..ALLA blundar

 

Tuva passade på att vara ute i sin utebur ett tag. Hon trivs bra där.

Oj, då..nu började det visst att regna igen, fick springa och hämta in lilla Tuvis.

Nu ska vi snart fixa tacos. Chokladpudding till efterrätt.

Imorgon blir det fotbollscup för Alfred. Vi hänger på allihopa utom P som jobbar. På kvällen ska vi på salut. Stoort fyrverkeri och uppträdanden. Då får vovvarna vara hemma. Jag lämnar nog radion på, så att  inte smällarna hörs så bra in..bor ju ganska nära älvhagen, där "festen" hålls.

Smällar och skjutande är de dock vana med, nu när älgjakten närmar sig så skjuts det hej vilt uppe här vid skjutbanan.. Så nästan varje gång man är ute på promenad så blir det lite skott träning! Men det är förståss annat med fyrverkerierna. ..det går nog bra!/ L

Av Löfgren - 5 september 2008 11:19


Juni äter sedan den 17e juli på altanen. 17 juli är den dagen då älskade lilla Cola flyttade hem till oss.

Cola är en VÄLDIGT matglad ung dam. Hon sveper i sig sin mat på MAX 30 sek.( Då har juni knappt hunnit nosa på sin...)

Då rusar hon mot Juni (som snällt backar undan..)och om vi inte hinner stoppa henne, så är även denna matskål tom med blixens hastighet. Har försökt att juni äter inne, men hon måste ha lugn o ro när hon äter och typ ta en tugga i taget.(SKYNDA DIG DÅÅ !!, har man lust att vråla..) Cola måste man ju hålla i, men Juni litar visst inte på att vi kan, för hon står beredd på attack och bara står och blänger..Råkar man sedan säga Nej till Cola, ja då tar ju Juni naturligtvis åt sig och så går hon därifrån..Svårt och en utmaning att ha så väldigt olika hundar. Juni som man bara behöver harkla lite åt, så reagerar hon bums. Cola, som inte enns hör harklingen..ännu!! iallafall inte när det finns mat i närheten ;-) Om det inte är mat man håller i förståss..som man kan få...om man lyder..då är Cola VÄLDIGT lyhörd.

Men träning, träning....! Men, nu börjar det ju att bli kallt ute så vi måste nog komma på en annan strategi!

Men jäklans vilka goa, underbara vovvar vi har, jag blir så glad när jag kommer hem från jobbet och träffer dem.Men, e de såå fina?? slår det mig varenda gång...

Vaddå !!, kan lilla söta jag vara en drygis ibland?? Nehejdå ;-)

 Ha en bra dag /L


Av Löfgren - 4 september 2008 21:03

Var och tränade på Falu brukshundsklubb inför tävlingen på söndag. Juni fick köra igenom dom flesta moment och hon var taggad. Missade lite på rutan som jag fick köra om tre gånger innan det vart helt rätt. Cola fick börja med att köra ett godisspår. Hon har fortfarande bråttom men det här var det bästa spåret hittills. /P

Av Löfgren - 4 september 2008 07:24

Hej. Nu åker jag och jobbar dygn. Idag ska Patrik och småpojkarna åka på träningskväll på brukshundsklubben. Gurra har som vanligt fotbollsträning.

I helgen har vi sedan fullt ös. Lördag jobbar p dygn. Då har Alfred fotbollskupp. Såklart är det våran tur att sälja i kiosken(justja, måste hinna baka fikabröd!). Som tur är har Gustav tagit på sig försäljningen. Det är liite svårt för mig att organisera hundar, ungar och samtidigt vara trevlig i en kiosk;-). Det blir lättare när Cola blir större (och lydig!!)

På söndag ska P o Juni tävla i Falun ju. Samling kl 9 . Sedan är det bara att hålla tummarna för att tävlingarna går fort som F-N...för kl. 13.00, samlas vi vid skolan. 4 killar i Alfreds klass fyller typ samtidigt, så vi har hyrt fritidsgården. Det blir disco och fika och sådant!! Kl. 14.00 kommer hjorden av ungar och då ska allt va klart!(Just ja..vi måste hinna baka bullar också!) Det som är lite omständigt är att Ludde är bjuden på kalas kl 14 någon helt annan stans(justja, måste hinna köpa present!)..så jag hoppas verkligen att vi hinner få P med oss hem från Falun, vi har ju bara en bil. Annars får han väl lifta hem.Kanske hinner vi med att fira lite födelsedag också??

Låter det rörigt ? Det känns lite rörigt!

Tur att man får åka och vila upp sig på jobbet ibland:-)

see you/L

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se