Juniocola

Direktlänk till inlägg 25 mars 2013

En sak du borde veta om mig utifall du skulle vilja bjuda mig på middag;)

Av Löfgren - 25 mars 2013 09:31


Jag är ju reumatiker sedan ca 10 år. äter såklart bromsmedeciner , cellgifter en gång i veckan.
Inge kul men ändå är jag så glad att dom finns och hjälper mig. Men jag skulle såklart kunna må ännu bättre i kroppen.

Har läst mycket om detta hur man skall leva för att förhindra att jag blir en förvärkt gammal kärring:)
Har kommit fram till att FÖR MIG (!) så passar det bra träna så mycket jag bara kan, vill ,har lust till... just nu i en liiiten svacka;)....
Det passar mig även bra att dricka ett par glas rödvin i veckan! ( ingen svacka här dock:))
Bra för mycket och ska tydligen kunna påverka så att inte ledgångsreumatism bryter ut.. eller åtminstånde fördröja.... Väljer att tro på det.GOTT är det ju oxå;)


Mjöl och socker hoppar jag över sedan 6 veckor.. Även stärkelse .. och även andra kolhydratrikasaker försöker jag undvika sedan 6 veckor. Tror det ligger något i att inflammationer triggas igång eller underhålls av socker, mjöl stärkelse...börjat med LCHF för 6 veckor sedan. Lite kolhydrater och mer fett..
Tänkte testa ett år. Har provat det förut nån månad , då mest för att gå ner i vikt , men tröttnade ganska snart eftersom jag då trodde det var bacon, ägg, grädde och majo som var "grundstommen" , tröttnade alltså ganska snart på fettet som stod mig upp i halsen;)

Nu har det kommit fler böcker, bloggar , matvaror så jag har kunnat få andra infallsvinklar , idéer osv
Bacon försöker jag undvika ( inte heller bra för inflammation ..Tror JAG)
Jag äter massa avokado, lax i alla former , Kyckling å kött och JA även bearnässås , aioli skagenröra osv
ska testa detta ett år nu och se hur kroppen mår. Känns ändå som jag äter nyttigare än någonsin nu...ibörjan kändes det konstigt att äta så tvärsom än vad man är van vid. Speciellt jag som jojobantat i hela mitt liv typ. Svält, ät, svält ..ät.... Hoppas att denna diet kommer funka bra på kroppen... Det KÄNNS bra.
Piggare, magen mår super , allt sug är borta och jag får aldrig blodsockerfall och är vrålhungrig och ilsk;) skönt!
Ett kilo i veckan har ofattbart åkt av mig.. Jag häpnar.. Känns som en konstig men väldigt välkommen effekt av denna kost.
Men.
Ibland blir det jobbigt att behöva försvara , förklara hur man väljer att prova att äta och varför ..
Tänk att det kan vara så provocerande.....


Så..
Vatten, vin
Kyckling, fisk, kött
Sallad grönsaker
Fet sås


efterätt jordgubbar eller bär å grädde..( man kan väl få önska iallafall. :))
Kan du få bjuda mig på:)

Nu kommer påsken med massor med perfa LCHF mat på bordet.. Bara att njuta:)
Finns det någon mer som jag känner som äter såhär? Kanske vi kan tipsa varandra om recept osv:)


kram Lotta

 
 
Ingen bild

Häxan

25 mars 2013 11:34

Lyssna till ditt inre, utgå från dej själv - du har huvudrollen i DITT liv, gör det du tror är bra för din kropp/knopp/själ/hjärta. Gör bara sånt du mår bra av och över. =) Och börjar andra jiddra så är de dom som har mer problem än du =) LYCKA TILL!!!

Löfgren

22 september 2013 20:30

Tack för lycka tillet...det verkar hjälpa:):)å nu när jag själv är.säker på.att det här är rätt för mig så tar jag ju heller inte åt mig om någon kommer med kommentarer. ..fast åandra sidan så händer det VÄLDIGT sällan "nuförtiden":)")

 
Ingen bild

Madde

3 april 2013 21:30

Hej, oj så roligt att det händer något på bloggen igen =). Lite nyfiken är jag nu..... Har ni kvar hundarna och i så fall tränar och tävlar ni fortfarande?

Löfgren

22 september 2013 20:27

Ja vi har Juni kvar..tränar en del men knte på långa vägar som förut. Cola fick flytta tillbaka till uppfödaren för 2 .5 år sedan pgr av en turbulent tid i vårt liv när det inte riktigt fanns plats för en träningshungrande flatcoated. Men det har gått bra och hon tävlar där och har tom fått en kull med bebisar:)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Löfgren - 26 april 2016 14:48

Amen äntligen kom solen. En stund iallafall, skönt att kunna sitta ute och ta en kopp kaffe och skriva lite. Gäller att passa på.Juni roffade åt sig en solsäng hon. Jobbat dygn igår så jag är lite trött idag. Slutade 8.30 imorse. Påvägen hem var...

Av Löfgren - 25 april 2016 10:11

  Idag jobbar jag dygnet. Hemma kommer det så mycket blommor och växter i landen. Vet ju inte vad som är ogräs och ej, vad som blir vackert eller bara stökigt. Söta små blå blommor utanför dörren. Imorgon när slutar ska jag skynda mig hem. Då k...

Av Löfgren - 24 april 2016 21:54

Vart en underbar kväll efter en dag med både kall blåst och hagelskur. Aprilväder de luxe. Var på hus och trädgårdsmässa i kvarnsveden idag... Kul att kika runt och bli inspirerad. Finns ju lite att göra på kåken här om man säger så. Men när vi g...

Av Löfgren - 24 april 2016 13:35


Sådär. Nu är huset brandsäkert så gott det går med brandvarnare i alla rum. Kul att det kommer lite finare brandsläckare /filtar. Hade helst velat ha solstickan släckare också (lite nostalgi) , men de var så små. (får väl investera i en sådan ti...

Av Löfgren - 23 april 2016 18:11


Jobbar idag men har det ganska lugnt. Kom på att jag har ju en gammal blogg. Tänkte att jag skulle försöka komma igång med den lite igen. Bland annat försöka dokumentera lite vad vi gör nya huset och så. Man tycker inte det händer så mycket men det ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se