Juniocola

Alla inlägg under september 2008

Av Löfgren - 26 september 2008 16:53

När vi var och köpte Juni så fick vi även träffa en helsyster från en tidigare kull.Puppa heter hon.

Visst ser man likheterna..? Lite mera päls o uppstående öron..men annars..

så söt!!

/L


Av Löfgren - 26 september 2008 16:47

i våras hade Dalarnas  tidningar en tävling om länets vårvovve. Många anmälda, och Juni gick faktiskt till final *stolt* .Hon var i tidningen så att men fick rösta.

Hon vann ej (det gjorde en Rottis!) men fick iallafall diplom, som nu sitter inramat på hedersplats på väggen här hemma!

/L


Av Löfgren - 26 september 2008 07:18

Det blir lugnt tillslut varje dag i detta hus också. Igår somnade de knall fall!!

Affe sover med sin älskade Tuva

Ludde sover med vakande hundar bakom och 1 tvättbjörn på varje arm..

Ibland (speciellt om man bråkat på dan) är det vääldigt svårt att slita sig därifrån..

Gurra skulle bli GALEN om jag satt in sovkort på honom, så jag låter bli ;-)

/L

Av Löfgren - 25 september 2008 17:45

Ojojoj. Som ni vet har vi ju både katt och hundar! Men har nog glömt att berätta om herr och fru Pinne. De bor hos Alfred!

Idag tog vi ut "underverken" och de fick klättra på deras stolta husse Alfreds arm.

 Affe stolt!! SHIIIT.!! skulle ta närbild på pinnen ...då hoppade han upp på kameran. Pinnen höll på att dödskrascha när stormatte(jag) vilt försökte ha över den till Alfred igen.Det är ju inte bara att dra..för då lossnar liksom benet..urk!

 

 Här håller Ludde den fru pinne


Det var bara det att lillebror Ludde även han ville prova.Han höll först lugnt och såg så nöjd ut. Men rätt vara det var så drabbades han av panik...Började skrika hoppa och vifta med händerna..och den minsta pinnen(fru pinne??) fick sig en åktur hon sent skall glömma. Såg att pinnen flög iväg. Paniken var ett faktum innan vi kunde lokalisera den...I Alfreds trygga famn.Alfred hade dock brytit ihop och trott att pinnen numera var i himlen.

Alfred med sina 2 pinnar, som båda faktiskt överlevde besöket av Ludde och mig!!!

/L

Av Löfgren - 24 september 2008 21:12

Hittade den här på loppis. Den vart snabbt hundarnas favorit. Jag vet faktiskt inte riktigt vad det är. Tio kronor var överkomligt iallafall.


Cola lyssnar på pipan fortfarande....Tack Annica. /P 

Av Löfgren - 24 september 2008 21:09

Juni ska få lära sig att hitta kantareller. Jag har kommit så långt att hon söker och markerar kantareller som jag har lagt ut. Juni markerar genom att frysa nosen mot kantarellerna. Så nu gäller det bara för mig att hitta oplockade kantareller att öva på.

Av Löfgren - 24 september 2008 20:56

Det har blivit enklare att träna med hundarna nu när Cola har blivit lite äldre. Nu kan jag ta med båda till fotbollsplan och binda upp dom, för att träna med dom en och en. Cola är i det närmaste helt tyst. Det kan komma något läte om jag går för långt bort eller om jag tränar med Juni för länge. Jag tycker hon är jätteduktig. Nu ska jag vara försiktig och låta henne sitta bunden riktigt korta stunder till att börja med. Så att inte hon får lägga sig till med några ovanor. Vi tränar för det mesta inne och där gör jag likadant, binder upp den hund som jag inte tränar med.Cola gick ett godbitsspår på femtio meter idag. Jag har ingen erfarenhet av spår men jag tror att det går bra för oss. Cola missar nån godbit då och då, och hon snurrar ibland. Men hon är hela tiden motiverad och går som en dammsugare hela tiden.

/P


Av Löfgren - 24 september 2008 07:21

Nää, nu ska jag ta och jobba ett dygn. Jag lämnar killar o hundar. Få se om Patrik uppdaterar lite i kväll..

 

ARBETSMYRA!!!!!!!!

See you/L

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se