Juniocola

Alla inlägg under juni 2009

Av Löfgren - 10 juni 2009 06:51

Det spöregnar ute idag..alldelens grått så långt ögat kan nå...

...så istället för gammelgården blir det nog Gympasalen..:(..och istället för en eftermiddag  på badstranden...så tror jag att det blir en på äventyrsbadet...kanelbullarna får nog följa med med dit istället ...och sedan har vi ju en smörgåstårta här hemma...blir nog en fin dag trots allt  :D

Kram Lotta

Av Löfgren - 9 juni 2009 06:57

Idag ska vi fixa med kläder och smörgåstårta...För imorgon är det skolavslutning!!....För imorgon börjar sommarlovet!!!!! TJOHOOOO!!:D

Klockan 8.00 vandrar Alfred iväg mot gammelgården med klass 1B för sista gången...Gustav kommer efter en timme senare med sin 6a ..

Jag, Pake,Ludde Juni & Cola kommer såklart att vara där och fira med fikakorgen:)

Det blir väl att sjunga till "du ska inte tro det blir sommar" och "köppebävisan"(*nynnar*...fön´t ja en körv så huppe ja i älva..;))som e fantastisk när hela lågstadiet sjunger den på "högsta volym och på bredaste dalmål;)) (På våran skola är det Bengt Pegefält som är musiklärare, så den är ett stående inslag;))

Njepp, nu måste jag börja förbereda:D

Ha en fin dag/L

Av Löfgren - 8 juni 2009 07:58


 

Igår när jag kom in i Gustavs rum...satt en besökare där och glodde...JODÅ, en syrsa hade rymt från Alfreds rum, skuttat över hallen till G:s SÄNG!!!

Jag vrååla, Affe kom springande och räddade sin lilla vän..PHU...Livet som Alfreds mamma är spännande..

Lotta

Av Löfgren - 7 juni 2009 15:38

Gustav och hans lag förlorade:(:(

...men en bra sak..planen låg alldelens vid Ludvika Bk...så, väskan som vi packat kom ju till användning på en gång..Vi for nämligen dit undertiden killarna värmde upp:)

Idag är bara Cola med på filmen...Juni slipade ju bara på samma gamla moment som tidigare..Cola har en bit kvar innan det är färdiga moment...men glädjen i att ha en hund som gör allt frivilligt , bara för att den VILL är fantastisk:)


Alfred & Ludde e oxå med och förgyller filmen idag :)

Ha en fin em alla/Lotta

Av Löfgren - 7 juni 2009 08:02

Snart kommer killarna och hämtar mig på jobbet, då bär det av mot Ludvika, där G ska spela match idag.

Hundar, koner och träningssaker är med, så det blir väl hundträning samtidigt. Vi har sagt att vi ska ha en färdigpackad "hundträningsväska" i bilen, så att man bara kan plocka fram och träna när det passar (så nu måste vi ha dubbelt av allt)...det dyker ju upp ganska många oplanderade hundträningstillfällen under sommaren:) Och på nya ställen och miljöer är det ju aldrig fel att träna ..kanske borde ha en liten kyl i bilen också!? för köttbullar och korv alltså...

ha det fint/L

Av Löfgren - 6 juni 2009 14:50

Sveriges nationaldag idag :)Jag firar genom att jobba..hela dygnet..


 Gustav har ju namnsdag idag, grattis gubben:)

 Igår kväll var han och köpte sig en likadan sparkcykel som Alfred(något inlägg ner)fast i vuxenstorlek...nästan så att jag skulle haft en jag med...men jag kan ju alltid låna....Igår testade jag Alfreds sparkis en stund på morgonen och åkte med hundarna en sväng..och klart är att hundarna gillar detta tempo mer än när jag går..


Nu har jag bara 3.5 dygn att jobba efter detta , sedan blir det Gotland. Pojkarna slutar skolan på Onsdag, sedan har de 10 veckors ledighet framför sig, underbart..Skönt nu att jobba som vi gör och kunna ge dem rejäla sommarlov.. lite byten och fix så ordnade det sig:)

Ha det fint alla ni och fira rejält ni som kan:)

Lotta

Av Löfgren - 5 juni 2009 15:08

Innan förra tävlingen så baklängeskedjade jag flera moment, var för sig. Det gick bra i några dagar sen var det som att korthuset föll ihop. Det kan vara så att Juni testade kedjorna...om det fanns någon genväg till belöningen. Det kan också vara så att Juni inte kunde alla delmoment tillräckligt bra.

Så några dagar innan tävlingen fick jag dela upp momenten, köra enkelt och belöna mycket. Vi fick en bra känsla och Juni fick bra självförtroende.


Nu funderar jag lite hur jag ska fortsätta min träning. Kör man bara delmoment och mycket belöningar så kanske hunden blir frustrerad när man kommer till tävling....där belöningarna uteblir. Å andra sidan var det inte roligt att se när momenten föll isär och Juni tappade gnistan och blev osäker.


Äää jag fortsätter träna som jag gör nu ett tag så får vi se om jag får lust att testa baklängeskedjningen igen. Juni är nu riktigt taggad i träningen och vi har båda riktigt roligt när vi tränar.

Här kommer en liten film från träningen i förmiddas. En stor fördel med att ha hundträning som hobby är att man kan träna inne om man inte känner för att gå ut i regnet.


Cola började dagen med att följa Lotta på en promenad. När hon kom hem började jag träna med henne direkt. Ett ganska långt pass där hon fick använda hjärnan rejält. Sen direkt upp i skogen där jag lagt ut ett sök med helt dolda tennisbollar. Hon hämtade in tre snabbt sen var det som att hjärnan kokade över och orken tog slut. Det var bara att avbryta och gå hem. Jag kom på att hon varit i gång hela förmiddan. Det var lite kul att se att Cola någon gång kan säga stopp. Jag har inte mycket att jämföra med men jag tycker Cola orkar mycket för sin ålder. Hon ger inte upp i första taget.


Nu kommer det lite skryt så ni som inte gillar det kan sluta läsa nu(som att jag aldrig skryter annars).


När vi var i Nås och jag slog ut tennisbollar med racket, så hade jag först skickat ut Juni. Hon som kan gå över eld och vatten för en tennisboll fick till slut ge upp om den bollen som jag slagit ut. Det blåste och jag visste inte heller var bollen var. En förlorad boll tänkte jag men när jag ropade "kolla" så trodde Cola att jag ropade på henne och hon stack ut i vattnet. Hon kom inte heller ihåg var den landade så hon började söka. Jag hörde att hon sökte med nosen och hon simmade fram och tillbaka tills hon hittade den. Den hade drivit långt ut vid det laget. En sån vilja  hon har. Hoppas jag kan förvalta den väl./P

Av Löfgren - 5 juni 2009 09:05

NU har Ludde slutat dagis ...inga mer dagisbarn "in this house" alltså:)

Lite sorgsligt på något vis, men ändå ganska skönt..men det är väl så när en period i ens liv är till ända...


Ludde tycker det ska bli kul att börja förskoleklassen...och han kommer att få gläns..med en storebror som haft skola med honom, så kan han nästan lika mycket som Alfred som skall börja 2 an nu..På deras skola får de lära sig massera..och det var ju Alfred snabb(och även Gustav) att lära ut så att han kan få njuta av den själv här hemma:)

Mina finisar:)

Men först ett lååångt härligt sommarlov:)

På Onsdag har våra killar skolavslutning..Men idag är det studenten för Pakes lillebror, så vi lär väl snygga till oss nu och åka dit o vifta med skylten i blåsten...;)Lite hundträning blir det såklaaart,ska göra en liten film på tjejisarna...om de sköter sig..kommer i em:)

Ha en fin dag/Lotta

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se