Juniocola

Alla inlägg under april 2009

Av Löfgren - 9 april 2009 14:15

 

Alfred o Ludde på sin kvast..å riktig häxkatt har de oxå;)


Vi har vart på fest på dagis och och hälsat på gammelmormor..mycket godis blir det:)Är hemma på en liten mellanlandning!

 

Alfred som liten kärring, på besök hos gammelmormor:)

 

Lilla rosa väskan är nästan full med godis och påskkort. Undra just om detta är sista året Alfred går med på att vara påskkärring..iår fick jag muta med att jag oxå skulle klä ut mig;)...åååå vill stanna tiden..


 

Ludde njuter i fulla drag av att klä ut sig. En riktig liten drag-queen;)..men, varför har han olika stövlar???..ja, inte vet jag!

Ludde, mitt gullefjun:)

 

JAJA, o här är en riktig kärring(vad gör man inte för sina barn;))..fast jag erkänner, detta var riktigt kul!;)

Egentligen har vi sagt att vi skulle ha tv/datafritt hela påsken.Nu, har vi dock ändrat oss liiite.Vi ska kolla minimalt på tv och detta gäller även datorn..vi ska UMGÅS:) SÅ det blir lite uppdateringar men, vi kommer inte ha tid att läsa så mycket i andras bloggar.(jag lotta jobbar och dygn både Lördag och Måndag( och där finns ingen datatid;))så då läser jag nog ikapp mig:)


Ha en underbar påsk alla, med mycket godis och lek:)...nu flyfer vi vidare mot ica maxiiiiiiii

Kram Lotta med familj

Av Löfgren - 9 april 2009 07:35                              

ojoj, har bråttom, bråttom.Det är Påskfest på dagis.Det ska stajlas, fixas , kläs..Snart trippar 3 små gummor mot Dagis...Alfred, Ludvig och Jag;)

Sedan mooot Blåkulla...eller njee, moooot Ica maxi, där får alla utklädda(barn) påskägg..och barnens hus får de också överrasskningar på.

Gammelmormor ska också få besök av oss :D

Ha en härlig skärtorsdag o hoppas att ni alla får mycket godis;)

 

/L

Av Löfgren - 8 april 2009 15:00

 

               Trötta hundar efter mååånga nya lukter i   sjukhusparker och    andra ovanliga miljöer!


Allt har gått bra. Snälla tandisar allihopa:) Gustav fick välja matställe...och det vart såklaaart  MC Donalds !! ......Tänk att alla (?)barn...alla mina iallafall..har äälskat Mc d från start!

...nåja, kanske inte riktigt från start..;)

Vi var också en sväng på Rusta och shoppade loss lite. Älskar Jane hellens shampoo i ungarnas hår,luktar såå gott:)

Slog också till på en studsmatta med skyddsnät. Vi har en redan , men det är alltid kö till den.Max 2 ungar (som väger ungefär lika)får hoppa samtidigt...å vi har ju 3..som även har kompisar hemma..så ekvationen går inte riktigt ihop! Tyvärr är det ju oftast den största som får stå tillbaka...SÅ idag var det kul att kunna köpa en till...mest till Gustav :)

 Igår satte vi upp den gamla. G ligger o väntar på sin tur.Han väger för mycket för att hoppa med de små! Den som vi köpte idag är  några storlekar större:)

Tvekade länge innan vi köpte en förra året, Pgr av alla olyckor man hör om. Barnen hoppade ju ändå..borta hos vänner osv..utan skyddsnät och "mammas vakande öga;))Vi köpte  en tillslut och herregud vad de har hoppat...de studsar från när de kommer hem från skolan , tills det är läggdax...åh, så kul de har:)Känns iallafall lite säkrare med ett nät och då känns det som att det ändå är en ganska bra sysselsättning...:)

J-Ä-D-R-A-R  V-A-D T-U-N-G  D-E-N  V-A-R !!!!!..men vi fixade det:):)...

NU, blir nog Patrik glad när han kommer hem ifrån jobbet...Sätta ihop en studsmatta...JIPPIIII..NOT!!;)

Ludde övar lite skateboard mellan hoppen:)


/LAv Löfgren - 8 april 2009 07:31

Idag sticker jag och Gustav till Falun. Ska besöka en specialisttandläkare 10.30 och sedan till sjukhusets tandkirurgiska mott kl 12.45.Min älsta son Gustav föddes  läpp-käk o gomspalt.

Det har vart ganska mycket fixande och trixande o operationer för att "fixa till det.För det mesta i Uppsala . Har dock gått mycket bättre än vad både jag och mannen kunde föreställa oss den där dagen när han kom för 13 år sedan!, då vi faktiskt kände oss ganska handfallna..:)

(jag var 24 år då..hade typ aldrig haft något med sjukvården att göra..Läkarna malde på om alla operationer och ev följder ...Jag låg vaken en hel natt och funderade -hur i helsike vi skulle ha råd att betala alla dessa op!!!!!...ÅÅÅH, vad jag vart glad ,när jag dagen efter  tagit mod till mig och frågat hur mycket det kostade..vart informerad om att det var GRATIS och att vi dessutom fick MILERSÄTTNING för resorna till uppsala. FANTASTISKT!!!Sedan dess är jag SÅ tacksam över den svenska sjukvården...även om inte alltid alla läkare är supertruper..;)

Så idag ska vi göra det bästa av det.Luncha ute blir det definitivt...gå en sväng på stan..bara jag och Gustav.

OOOOps, detta inlägg vart visst lite längra än jag trodde;)

Ha en härlig dag/L

Av Löfgren - 7 april 2009 20:48

På söndag har vi presiiiis bokat in att vi skall fara till Colas uppfödare på träningsdag:)Hoppas det kommer många glada Ryegatare dit:)

så man får träffa folk "in real life";)

Lotta

Av Löfgren - 7 april 2009 18:05

 

                   Killarna...påsken..2007:)

Jättefint var det här hemma. Påskpyntat och mysigt. De hade såklart ställt fram allt vi har...men...påskpynt hade vi faktiskt inte mycket...lite kycklingar o kärringar..å tuppar..fjädrar..mm...mm..;)

Haha, FJÄDRAR ANAMMA...SÅ PYNTAT DET VAR, som Lizzie så finurligt skrev;)

Alfred har förberett påskkorten inför torsdagens kärringrunda!!


Åh, vad alla kommer att bli nerpratade o ösa godis över honom för att bli av med honom..han har en förmåga att berätta "hurlängesomhelst" och "huringåendesomhelst"om sina teckningar;)...alltså inte typen som slänger in en teckning bara:)


 

En påskekorre, påskhajen, påskälgarna, påskhyenan!!?, påskigelkotten...osså en hederlig gammal påskkärring;)

Å vad kul det ska bli att klä ut sig på Torsdag...självklart ska jag också själv vara en riktig färgglad kärring med fräknar:)

Kram Lotta

Av Löfgren - 7 april 2009 07:24

igår fick jag detta fina mms. Killarna har påskpyntat hemma...Ni som läste bloggen i julas förstår att jag e lite....ehee, nyfiken..DÅ var allt framme..och då menar jag verkligen allt..

mmm, slutar klockan 9.00 SOLEN GASSAR REDAN!!Pake o jag e lediga..underbara Tisdag:)


Av Löfgren - 6 april 2009 19:29

Idag började vi med apportering i skogen. Cola var duktig med bra fart. Jag tar med Juni och låter henne också apportera, då får Cola lite passivitetsträning. Det klarar hon galant. Hon sitter lugnt och tyst och tittar på när Juni jobbar och när jag belönar henne. Jag är så glad att jag inte har behövt lagt ner arbete på att få henne tyst, det har jag fått gratis (tack Annica).JJag satte hundarna vid ettan, gick ut med dummysarna till tvåan och trean (ca. 50m). Sen fick dom turas om att hämta. Cola gick rakt mot dom jag skickade henne mot. En gång böt hon dummy, annars fina upptag och avlämningar.

När jag nu märker att Cola börjar komma igång med apporteringen så känner jag att jag inte riktigt vet hur jag ska gå vidare. Vilka övningar och vilka delar som är viktigast att börja med. 


Hem och lämnade hundarna för att lägga ett spår till Cola. Det blev 100 meter med en hel del godis i spåret.

Cola var trött efter apporteringen och gick lugnt och fint i spåret. Kalas.

Hoppas på att hinna gå ett par, tre spår i veckan nu när snön äntligen smälter bort.


Åkte sen bort till grusplan för att träna lydnad.  

Tränade på långa avstånd till rutan. Uthållighet i fritt följ och fjärrdirigering. Träningen gick så där. Fick iallafall lite svar på var vi står och kan lägga upp träningen efter det.

Det blev ingen lydnad för lilla Cola. Hon var så trött att hon låg och sov på grusplan när jag tränade med Juni.


På eftermiddan har hundarna varit trötta. Vi har haft altandörren öppen hela tiden, och hundarna har inte ens tittat ut. 


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se