Juniocola

Alla inlägg under april 2009

Av Löfgren - 24 april 2009 08:17

Åkte på träning med spaniel och retriever klubben igår. Trodde väl att det skulle komma en fyra fem personer. Men när jag kom dit stog det 15-20 bilar där, med en eller flera hundar i varje bil. Efter en kort samling där vi blev indelade i grupper, blev det en promenad genom skogen till det ställena där vi skulle vara. Olika stationer var redan klara så det var bara att köra igång och träna. Jag var med i en av två nybörjar grupper där det var en instruktör i varje grupp. 

Jag är så imponerad och tänker på vilken skillnad det är när man åker till brukshundsklubben en träningskväll. Där det kan vara 4-5 personer som tränar på en varsin sida plan. Det här ger väldigt mycket när en i taget tränar hund och dom andra tittar på. Det blir mycket dikussioner och man kan fråga andra om råd. Jag tycker också att Cola får bra träning i att jobba fast det är andra hundar väldigt nära. Roligt att se att nästan ingen hund på träningen är intresserad av att hälsa på andra hundar. Jag hoppas och tror att Cola ska komma dit också.

Cola jobbade bra på stationerna men jag fick göra övningarna enkla då hon inte är van med att det är så mycket hundar runt henne. Cola var en av dom yngsta om inte yngst där.

Jag glömde tyvärr pipan hemma...den ska med på onsdag då det blir träning med klubben igen./P 

Av Löfgren - 23 april 2009 18:11

Först Loppisvända vart det .Jag, Ludde och Pake. Pake fyndade gosidjur ....Ludde någon leksak och jag 2 sommarklänningar till(hmm,hoppas det blir en varm sommar;))...


Sedan hem och fika, sedan ut på träningsplan.P körde med både Cola och Juni..Sedan ut i skogen och körde ett sök..eller 10(?)..P får skriva mer imorgon om hunderietträning, eftersom han nu har stuckit till Falun och tränar med SSRK gänget...mmm, Cola kommer sova gott inatt;)

...jo ...föressten gosidjuren  skall användas vid apportering och sök..köpte sådana som i formen påminnde om riktiga..så hon får" träna greppet" lite;)

Grilla hann vi också göra innan han stack..majskolvar och kycklingfile..tzatziki..mmm

Här är iallafall några kort från dagen:)

 

Cola är duktig och väntar på sin tur när P o Juni tränar

 

åååå, tar lååång tid tycker Cola..

 

Juni övade lite stå, Cola tränade fritt följ, men det filmade jag istället..kommer nog in här under helgen:)

 

Uppe i skogen.Damerna får vänta lite medans vi tar av oss tröjorna...vaarmt ute idag:)

 

Väntan känns lång ibland

 

ännu längre när husse är med den ena hunden...Juni försöker se vad som händer  där inne i skogen...

Cola dyker in i skogen..

 

....och kom ut med ninen från loppisen...den ville Ludde ha;)

 

Juni hämtar också en skatt...en boll.

Fint väder idag ger många besökare i skogen...bra träning för hundarna att sitta still när en stor vit  gick förbi...

gå fint när en liten vit gick förbi

 

och sitta still när en liten svartis knallade förbi;)

Härliga underbara dag...Jag vilar ut här lite vid datorn, barnen hoppar matta..ska snart ta in dem och läsa en låång eller 2 låånga godnattsagor och krama dem riktigt ordentligt mycket..för vi ses bara en snabbis imorgonbitti...och sedan inte förren jag hämtar hem dem från skolan på Måndag em...(de enda som får följa med mig till Stockholm härifrån är Rosa dvärgdatorn och herr Spikmatta(som tom får haka på mig ner i sängen;))

Lotta

Ha det fint alla

19.33...OH,NOOO..laddade över filmerna nu..å VAD ser jag...jag har filmat allt utom det som skulle filmas!!!!Har haft paus när jag filmade momenten o record i pausarna..så det var typ bara mitt ben på filmen...en kort snutt vart det iallafall...få se om P vill sätta in den..;)

Av Löfgren - 23 april 2009 07:20

väntar på att Patrik ska komma hem, han slutar strax:)

..ååh, det är så mycket man vill göra de dagar man är ledig båda 2...nästan lite stressande att man vill att dagen ska bli härlig och ge mycket..Imorgon bitti åker jag till jobbet och slutar inte förren måndag morgon...ska ut på en resa till Stockholm...när jag kommer hem är jag iallafall ledig en hel vecka :)


Fint väder idag*GLAD*


Hundträning  hemma och med SSRK ,

 en härlig långpromenad, fika på altan...god mat, myskväll....är saker som jag gärna hinner med idag :D


Av Löfgren - 22 april 2009 06:31

 


Fyndade en sommarklänning igår på loppisen. Vi hade det jättemysigt, Ludde köpte några i mina ögon"onödiga gubbar"men i hans ögon var de riktiga fynd...och eftersom jag tycker det är så roligt att gå på loppis och jag tycker det är såå roligt att han gillar att följa fick han såklart köpa dem för 1 krona styck;)Båda var alltså nöjda när vi for hemmåt.

En sak..jag som åmade mig över cyklingen. När vi gick på promenad så valde Ludde att gå!!! Han skulle minsann leta vårtecken ..tussilagorna växer i flockar av små solar här i dikerna nu:D..så det vart en lite kortare prommis men ändå såå mysig:)
Idag är det jobb o jobb o möten på dagsordningen...Imorgon däremot är vi lediga tillsammans jag och Pake.KUL, hundräning med dokumentation blir det förståss...och Pake o Cola sticker på sin första SSRK träning för i år!

Ha det fint/från en trött Lotta som-nu-ska-väcka-trötta-barn-och-få-i-dem-lite-frukost...vardagslivet..Yippi hurreyy :/


Av Löfgren - 21 april 2009 06:51

 Det är jag och Ludde hemma ensamma idag ..å det är Tisdag =loppisvända. En promenad med vovvarna blir det också.

Nu går det ju bra för killarna att cykla med på prommisarna.SKÖNT

Fast det räcker att ha en cyklande kille med sig att hålla rätt på tycker jag..jag har fullt göra med att hålla reda på både barn, hundar och bilar.Tycker att så fort mina barn sätter sig på cykeln så förvandlas småvägarna här till rena rama autobahn..;)

Lotta

Av Löfgren - 21 april 2009 06:38

Äntligen har fotbollsplan torkat upp så vi kan börja träna lydnad 30 meter från huset. Nu har ju även skogen torkat upp och jag har märkt vad kul det är med jakt och bruksträningen.

Har börjat träna Cola i uppletande och söket som finns på jaktprov. Där jag tänkt att hon ska söka på samma sätt...fast då olika saker. Juni är med som störning/hjälp, en sitter passiv medan den andra jobbar. Igår lade Gustav ut tio tennisbollar innan jag hämtade hundarna. Undrade om Cola skulle fatta vad hon skulle göra när hon inte fått någon retning allls. Men hon sprang som värsta jaktlabben i skogen. Näsan i backen och raket i rumpan. Cola fick hämta fyra och Juni sex.

Cola fick även gå ett personspår på 400m. Nu testade jag att släppa på henne på spåret pigg och utvilad. I starten höll jag alldeles för långt bak i linan och Cola hade för mycket spring i benen. Men när jag höll igen henne så gick det mycket bättre. Märker att det här är nytt för henne då hon blir väldigt trött av att spåra.

Har ju tänkt att grundfärdigheterna ska vara klara när Cola blir ett år(tror det är en månad kvar) men nu när det har varit fint väder har varit mycket i skogen. Så den träningen har legat efter.

Med Juni så slipar vi på detaljer i trean. Vi ska ha ett första pris snart och uppflytt till Elit./P

Av Löfgren - 20 april 2009 07:59

Nu sticker jag till jobbet igen. Killarna börjar skolan idag...allt blir vardag igen...i 7 veckor, sedan är det SOMMARLOOOV :D

Igår kväll låg jag 15 minuter till på mattan innan sängen..å jag känner att jag inte är lika stel som vanligt, ska bli spännande att se hur man mår efter en månads användning.Jag ska försöka använda den 30 min om dagen

Pake låg minsann också 15 minuter igår...Gustav låg 10 :)


Ha en fin dag:)

Lotta

Av Löfgren - 19 april 2009 22:12

Lite fakta om spikmattan finns här (marknadspris var dock 590:-)

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se